Menu

 

 

JADŁOSPIS

17.09.2018 - poniedziałek

Zupa brokułowa z ziemniakami (450 g), pieczywo mieszane (40 g), zapiekanka drożdżowa z oliwkami i żółtym serem  (110g)

18.09.2018 – wtorek

Udko z kurczaka pieczone (100g), ziemniaki z koperkiem (140g), surówka z białej rzodkwi i marchewki (100g) kompot z czarnej porzeczki (200ml)

19.09.2018 –środa

Kotlet mielony (100g), ziemniaki z koperkiem (140g), buraczki zasmażane (100g), kompot wiśniowy (200ml), banan (1szt)

20.09.2018 – czwartek

Kurczak z ziołami gyros, sos jogurtowo-czosnkowy (140g), ryż mieszany na sypko (150g), sałata lodowa z olejem i pomidorami (90g) sok 100% owocowy (200ml)

21.09.2018 – piątek

Naleśniki z serem (250 g), sosem jogurtowo-waniliowym (40 g), sałatka owocowa (40 g), kompot śliwkowy (200 ml)

Składniki używane w potrawach i ewentualne alergeny:

17.09.2018 Poniedziałek

Skład: mięso drobiowe z kurczaka, marchewka, pietruszka, por, seler, cebula, ziemniaki, brokuły, śmietana, ser żółty (mleko), przecier pomidorowy, mąka pszenna (gluten), natka pietruszki, koper, sól, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz czarny, bazylia, oregano

18.09.2018 Wtorek

Skład: mięso drobiowe z kurczaka, ziemniaki, biała rzodkiew, marchewka, majonez (jajko), śmietana jogurtowa, masło (mleko), cukier, czarna porzeczka, szczypiorek, natka pietruszki, koper, sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, papryka słodka, majeranek

19.09.2018  Środa

Skład: mięso wieprzowe z łopatki i karkówki b/k, ziemniaki, buraki, cytryna, cebula, koper, natka pietruszki, olej rzepakowy, jajko,  mąka pszenna, bułka pszenna, bułka tarta (gluten), wiśnie mrożone b/p, cukier, sól, pieprz czarny, banan

20.09.2018  Czwartek

Skład: mięso drobiowe z piersi kurczaka, ryż paraboliczny, ryż dziki, sałata lodowa, pomidory, czosnek, cytryna, olej rzepakowy, musztarda (gorczyca), jogurt grecki (mleko), majonez (jajko), cukier, sól, pieprz czarny, zioła do sałatek, zioła gyros, oregano, bazylia, sok jabłkowy

z mandarynką 100%

 21.09.2018  Piątek

Skład: ser biały twarogowy, mleko, jogurt naturalny (mleko), mąka pszenna (gluten), jajko, olej rzepakowy, jabłka, gruszki, winogrona, pomarańcze, brzoskwinia, ananas, śliwki mrożone b/p, cukier, cukier waniliowy

 

 

Jadłospis dla klasy IAC

Poniedziałek 2018-09-17

·         Barszczyk czerwony

·         Gulasz mięsno-warzywny z cieciorką

·         Kasza pęczak

·         Surówka wiosenna w sosie ziołowym

·         Kompot wieloowocowy

Wtorek 2018-09-18

·         Krupnik z kaszy pęczak

·         Kotlecik w słonecznej panierce

·         Ziemniaki

·         Duszona młoda kapusta z koperkiem

·         Kompot wieloowocowy

Środa 2018-09-19

·         Zupa zacierkowa

·        Gołąbki po litewsku z młodej kapusty w sosie pomidorowo-paprykowym

·         Ziemniaki

·         Sok owocowy

Czwartek 2018-09-20

·         Krem z pomidorów z bazyliowym pesto i ryżem

·         Pierogi z mięsem

·         Surówka z białej kapusty z koperkiem

·         Kompot wieloowocowy

Piątek 2018-09-21

·         Bulion z czerwonej soczewicy z ziemniakami

·         Pieczone paluszki z dorsza

·         Ziemniaki

·         Surówka z pomidorów

·         Kompot wieloowocowy

 

Zapisy na obiady szkolne na rok 2018/2019

Zapisy na obiady szkolne na rok 2018/2019 przyjmowane będą w formie wypełnionej deklaracji w dniach:

27 - 31 sierpnia w godzinach  700 – 1500  

oraz 03 - 05 września 2018r w godzinach 700 – 1700  

Wypełnioną i podpisaną deklarację należy dostarczyć osobiście do intendenta lub przesłać na adres:

Wpłatę za obiady należy dokonać najlepiej przelewem na konto Dzielnicowego Biura Finansów i Oświaty miasta stołecznego Warszawy, ul. Włókiennicza 54

Nr : 50 1030 1508 0000 0005 5099 7096

Koszt jednego obiadu: 6 zł.
Miesięczna opłata  za wrzesień 2018r wynosi: 114 zł

Zachęcamy do płatności za obiady przelewem na konto.

 

LEKKI PLECAK

Niepodległa - MEN

 

Karta ucznia

Bezpłatny tornister

OBWODY SZKÓŁ

SZKOŁA W ZMIANIE

WARS i SAWA

Współpracujemy z

DOBRY START

Wyszukiwanie

Licznik

Liczba wyświetleń:
5376631